Vraag

 

Antwoord

Kan ik ook bij jullie terecht als ik mijn PC of notebook ergens anders gekocht heb?

 

Ja! Wij repareren elke PC of notebook, ongeacht waar deze vandaan komt.

In welke Relies Computers winkels kan ik een Open Technische Dienst vinden?

 

 

De Open Technische Dienst waar u van harte welkom bent vind u in elke Relies Computers winkel.

     
     

Windows* her-installatie.

Windows is een prachtig besturingssysteem, maar ook in Windows kunnen fouten optreden. De oorzaak van deze fouten zijn soms moeilijk te achterhalen, maar worden veelal veroorzaakt door programma’s die worden geïnstalleerd. Niet alle software die u installeert is van goede kwaliteit en kan daarmee fouten veroorzaken in Windows. Zelfs na het verwijderen van programma’s die fouten veroorzaken kan er schade aan Windows achterblijven. Daarnaast zijn virussen en spyware veroorzakers van schade aan Windows. Na verloop van tijd wordt elke computer ook steeds een beetje langzamer. Soms zijn er zoveel kleine dingen niet meer helemaal optimaal dat een herinstallatie van het besturingssysteem de meest effectieve oplossing is voor u. Wij voeren dagelijks vele herinstallaties uit voor onze klanten zodat zij een nieuwe frisse start kunnen maken. Indien gewenst kunnen we voor u direct een virusscanner mee installeren of een aantal zaken instellen, zoals bijvoorbeeld uw printer, draadloze netwerk, uw email en zelfs al uw bestanden die u altijd gebruikt.

* Dezelfde Service bieden wij voor Apple computers die zijn voorzien van OSX of Windows.

Windows 7 upgrade

Windows 7 is de leukste, mooiste, snelste en veiligste Windows versie ooit! Met Windows 7 haalt u zoveel meer uit uw PC of laptop en is het nog leuker computeren met nog meer mogelijkheden. In vergelijking met eerdere Windows versies heeft Microsoft alles in het werk gesteld om u als gebruiker maximaal gemak te bieden in combinatie met maximale veiligheid. Even een paar van de vele voordelen op een rijtje:

  • De basisstructuur van Windows 7 is veranderd, zodat het stabieler en veiliger is dan vorige Windows versies
  • Nog veel makkelijker en sneller bestanden zoeken op uw harde schijf
  • Grafisch is Windows 7 een hoogstandje
  • Het aansluiten van externe apparatuur zoals printers e.d. regelt Windows 7 helemaal automatisch voor u.

Hoe makkelijk is het om over te stappen op Windows 7?
Dit is werkelijk heel eenvoudig. U kunt bij Relies Computers een Windows 7 pakket aanschaffen en het zelf installeren. Windows 7 draait het best als u dit “schoon” installeert. “Schoon” wil zeggen dat u eerst alles van uw PC of laptop verwijdert, inclusief uw vorige versie van Windows en vervolgens stap voor stap alles weer installeert en instelt. Relies Computers is gespecialiseerd in het installeren van Windows 7 en doen dat dagelijks meerdere malen. Het voordeel voor u is dat u zeker weet dat alles goed gaat en zich niet hoeft te verdiepen in dit éénmalige proces. U bent bij ons verzekerd van een professionele installatie en wij kunnen tevens uw voorkeur programma’s installeren en alles voor u instellen, zodat u echt direct aan de slag kunt. Wij kunnen natuurlijk ook uw data overzetten, zodat ook onder Windows 7 al uw bestaande gegevens weer beschikbaar zijn. Even uw email of printer instellen zodat u thuis lekker aan de slag kunt met de fantastische nieuwe eigenschappen van Windows 7, is voor ons geen probleem uiteraard.

Virus verwijderen

Een virus is er op gericht om schade aan uw programma’s en bestanden toe te brengen. Het aantal virussen is de laatste jaren enorm gestegen. Dit in combinatie met het groeiende sociale internet en email verkeer, vergroot dit aanzienlijk de kans dat ook u slachtoffer wordt, of bent geworden van één of meerdere virussen. Vaak heeft u dit niet tijdig in de gaten met alle risico’s van dien voor uw programma’s en kostbare gegevens die op uw computer, laptop, externe harde schijf of netwerk staan.

Hoe herkent u een virus?
Een virus zit verborgen op uw harde schijf en is alleen door up-to date Anti Virus Software te herkennen en te verwijderen. Een virus vertoont veelal wel symptomen. Wordt uw PC of notebook steeds langzamer? Bent u gegevens kwijt? Gebeuren er af en toe vreemde dingen, zoals bepaalde programma’s of bestanden die opeens niet meer werken, of mensen die e-mail van u krijgen terwijl u niets heeft verstuurd? Dan is er een grote kans dat uw PC een virus heeft opgelopen. Samen met alle informatie die via internet beschikbaar is en wat we van elkaar over en weer kopiëren, komen helaas ook computer virussen in alle soorten en maten met die informatie mee. Het vroeg of laat oplopen van een virus is helaas nauwelijks meer te voorkomen, zelfs als u helemaal geen rare sites bezoekt en geen vreemde emailtjes opent. Gelukkig helpt Anti Virus software, met de juiste instellingen, dit wel voor het grootste deel te voorkomen.

Indien u het vermoeden heeft dat uw PC of laptop een virus heeft, dan kunt u met uw computer bij 1 van onze 26 winkels, zonder afspraak, langskomen. Wij scannen de computer dan grondig met verschillende virusscanners en verwijderen alle virussen voor u. Het kan soms voorkomen dat een virus een programma of bestand dusdanig heeft beschadigd dat het niet meer te repareren is, een herinstallatie van het originele programma is dan noodzakelijk. In principe kunnen wij uw bestanden (uw data) altijd weer herstellen. Wij helpen u graag uw computer weer helemaal virus vrij te maken en eventueel een Anti Virus programma te selecteren en te installeren dat oude en nieuwe virussen geen kans meer geeft.

Spyware verwijderen

Spyware is er op gericht om persoonlijke gegevens van u te verkrijgen, variërend van uw internetgedrag tot uw werkelijk persoonlijke gegevens als wachtwoorden. Net als bij het oplopen van een computer virus is door de combinatie van het groeiende sociale internet en email verkeer de kans dat u het slachtoffer wordt van spyware de laatste jaren aanzienlijk vergroot.

Hoe herkent u spyware?
Spyware is een variant op een virus waarbij er op uw computer kleine programmaatjes op de achtergrond actief zijn, die bepaalde data of handelingen ongemerkt van u registreert en voor makers van deze spywareprogrammaatjes zichtbaar maakt. Er zijn vele verschillende soorten spyware, de meeste zijn relatief onschadelijk, maar ze maken wel uw computer langzaam en u loopt het risico dat uw vertrouwlijke gegevens in handen komen van anderen. Daarnaast kunnen de makers van spyware zich er op richten om u veel ongewenste mail te sturen

Veilig internetten, emailen, telebanken en betalen via internet.
Dit kan Relies Computers voor u regelen. Wij helpen u graag uw computer te controleren op spyware en dit voor u te verwijderen. De meeste anti viruspakketen kunnen ook spyware verwijderen en tegenhouden. Wij kunnen voor u controleren of alles goed is ingesteld en goed werkt of het gewoon helemaal voor u regelen.

Geheugen upgrade

Snel sneller snelst. Uw PC of notebook kan eigenlijk nooit snel genoeg zijn, wachten op een programma is zonde van uw tijd. De meeste mensen weten niet dat de hoeveelheid intern werkgeheugen een grote invloed heeft op de werksnelheid van hun PC of notebook. In principe zijn bijna alle PC’s en notebooks, van elk merk, door ons te upgraden met meer intern werkgeheugen. Dit kan de snelheid en zeker de belevingsnelheid van het werken met uw computer soms wel verdubbelen. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw PC of notebook en wij vertellen u zonder kosten geheel vrijblijvend of het geheugen uitgebreid kan worden, of het zinvol is in uw specifieke geval en wat het u exact zal gaan kosten. Indien u beslist om uw geheugen uit te breiden kunnen we dat in veel gevallen direct ter plekke voor u uitvoeren.

Videokaart upgrade

De beelden waar we tegenwoordig mee werken worden van een steeds hogere kwaliteit. De digitale fotocamera’s maken steeds mooiere foto’s, de videocamera’s steeds mooiere films, de games worden grafisch steeds realistischer en we kijken steeds meer een DVD op de PC of notebook. Door deze hoge kwaliteit wordt er steeds meer capaciteit van de videokaart gevraagd. De capaciteit van de videokaart wordt bepaald door het type chip waarmee de videokaart is uitgerust en de hoeveelheid en snelheid van het videogeheugen op de videokaart. De functie van de videokaart wordt steeds belangrijker. Waar voorheen de race nog voornamelijk om de processor draaide is dit de laatste jaren voor een groot deel verschoven naar de videokaart van uw computer. De videokaart kan op grafisch(beeld) vlak veel meer dan de processor in uw computer en speelt door de toenemende beeldkwaliteit van foto’s, films en games daarom een steeds belangrijkere rol in uw PC of notebook. Door een betere videokaart worden films vloeiender weergegeven en de games zien er met de special effects nog mooier uit. Maar ook een simpele internet pagina of standaard foto staat gewoon sneller op uw scherm.

Spelen uw films niet vloeiend af, zijn uw games niet mooi genoeg of laden uw foto’s te langzaam?
Relies Computers kan ook voor u de beeldkwaliteit en snelheid van het beeld op uw PC aanzienlijk verbeteren, zodat u nog meer geniet van uw films, foto’s en games of gewoon sneller kan werken.

Grotere harddisk

Onvoldoende schijfruimte om net dat ene programma nog te installeren, of wordt uw systeem traag omdat er nog maar beperkt schijfruimte beschikbaar is? Kom dan langs in één van onze 26 winkels. Wij kunnen meestal terwijl u wacht een extra harde schijf plaatsen, zodat er weer volop schijfruimte beschikbaar is. Ook het vervangen van de bestaande harde schijf voor een grotere of snellere variant is mogelijk. Vaak moet er dan eerst een back-up gemaakt moet worden van de bestaande data, het is daarom raadzaam hiervoor een afspraak te maken met onze technische dienst medewerkers.

Back-up maken/instellen

Het is belangrijk dat u regelmatig kopieën maakt van uw gegevens op de computer. Door regelmatig een back-up te maken van uw systeem kunt u gemakkelijk een gedeelte van uw gegevens of zelfs al uw gegevens weer terugkrijgen in het geval er iets gebeurt met de computer.

U kunt een externe harde schijf aan uw computer aansluiten en alle belangrijke bestanden kopiëren naar deze externe harde schijf. Vervolgens bewaart u de externe harde schijf op een veilige plek.

Daarnaast zijn er verschillende programma’s om een back-up te maken. Indien u ervoor kiest om gewoon handmatig uw bestanden naar een extern medium te kopiëren bent u over het algemeen het goedkoopst uit, omdat daarvoor geen speciale software vereist is.

Bent u niet zeker of u alle bestanden wel weet te vinden, kom dan langs in 1 van onze 26 winkels. Wij zullen dan de back-up voor u verzorgen.

Bestanden overzetten

U heeft een nieuwe PC of notebook aangeschaft, maar wilt u wilt uiteraard graag al uw documenten, muziek en foto’s van de oude op de nieuwe computer overzetten. In principe kunt u dat uiteraard zelf doen, maar sommige mensen willen geen enkel risico nemen met hun kostbare data of hebben gewoon geen zin om zelf uit te zoeken hoe dat precies moet. Relies Computers kan dit voor u doen en legt u graag uit welke data waar staat, zodat u alles makkelijk kunt vinden. Uiteraard kunnen we u ook assisteren als u een back-up wilt maken van uw data, éénmalig of zelfs een set-up creëren, zodat u regelmatig automatisch uw belangrijke data veilig stelt.

Nieuwe voeding

De moderne computerapparatuur is steeds krachtiger geworden de laatste jaren, die krachtige processors en videokaarten hebben echter ook behoefte aan steeds krachtigere en stabielere voedingen. De voeding in uw PC kan dan ook ge-upgrade worden naar een krachtigere versie waardoor uw PC stabieler werkt en de levensduur wordt verlengd. Een andere reden waarom veel klanten hun voeding door ons laten upgraden is dat een nieuwere voeding minder lawaai maakt en minder stroom verbruikt. Ook kan het soms nodig zijn als u andere delen van uw PC upgrade of uitbreidt om ook de voeding te vervangen omdat de standaard voeding dan onvoldoende energie kan leveren voor alle nieuwe onderdelen. Voor notebooks hebben we een breed assortiment vervangende en/of reserve adapters. Veel klanten kopen een extra voeding voor hun notebook, zodat ze de voeding niet telkens mee hoeven te nemen van huis naar het werk en andersom.

Verbruikt een krachtigere voeding meer stroom?
Het is niet zo dat een computer het maximale vermogen van de voeding ook echt gebruikt. Voedingen werken afhankelijk van de belasting. Voedingen werken optimaal rond 50% van hun maximumcapaciteit. Als je het gemiddeld stroomverbruik van je eigen systeem kent, doe je er goed aan een voeding aan te schaffen die het dubbele daarvan aankan. Van groot belang is de efficiëntie van de voeding. De beste voedingen halen boven de 90% efficiëntie. Goedkope merkloze exemplaren misschien 70-75%. Stroom die niet wordt omgezet gaat verloren, en het verlies kan zomaar tussen de 10% en 30% zijn. Wij helpen u graag te bepalen welke voeding het meest geschikt is voor uw systeem.

Email instellen

Email instellen is vaak toch lastiger dan dat uw internetprovider doet voorkomen. Mailservers, POP, SMTP etc. zijn voor de meeste gebruikers geen dagelijkse kost en toch wordt bij het instellen van de mail verwacht dat u hier aardig wat van weet. U wilt graag gewoon email gebruiken, zonder verstand van computers te willen of moeten hebben, of zelf dagen te lopen puzzelen. Laat het de techniek aan Relies Computers over door ons uw instellingen te laten verzorgen, zodat u zorgeloos en met plezier uw email kunt gebruiken. U neemt de gegevens die u van uw internet provider hebt ontvangen mee naar Relies Computers en wij zorgen ervoor dat u kunt emailen.

Draadloos Netwerk instellen en beveiligen

Uw draadloze netwerk beveiligen is noodzakelijk. Doet u dit niet dan kunnen anderen gebruik maken van uw draadloze internetverbinding en in het ergste geval doordringen tot uw PC, notebook of netwerk. De beveiliging stelt u in op de router door een beveiligingstype te kiezen en een beveiligingscode aan te maken die alleen u weet. De router is het apparaat dat aan uw ADSL of Kabel modem is gekoppeld die u van uw internetprovider heeft ontvangen en ervoor zorgt dat alle computers in huis toegang hebben tot internet. In sommige types ADSL of Kabelmodems zit de routerfunctie ingebouwd. Hetzelfde type beveiliging en de beveiligingscode die u in de router heeft ingegeven stelt u ook in op het draadloze apparaat dat u wilt instellen voor draadloos internet of netwerk gebruik. Dit kan een notebook, PC of zelfs een printer zijn waarmee u draadloos kunt printen. Ook apparaten waarmee u draadloos muziek of video naar uw PC, laptop, versterker of televisie wilt streamen dienen van dezelfde beveiligings instellingen te zijn voorzien.

Relies Computers beveiligd uw bestaande en nieuwe draadloze apparaten.
Relies Computers kan voor u de beveiliging in de router, laptop, PC en overige draadloze apparatuur instellen, zodat u veilig en zorgeloos deze apparaten draadloos kan gebruiken, zonder dat anderen inbreuk en gebruik kunnen maken van uw internetverbinding, uw apparatuur en al uw bestanden. Dit doen we bij uw huidige apparatuur, maar kunnen dit uiteraard ook direct verzorgen bij de aanschaf van uw nieuwe draadloze apparatuur bij Relies Computers.

Preventief schoonmaken

Computers worden van binnen behoorlijk vies, dit komt doordat de koeling er voor zorgt dat warme lucht uit uw computer wordt geblazen terwijl aan de andere kant de computer verse koudere lucht aanzuigt. Resultaat is dat de computer feitelijk een soort stofzuiger is.

De in de computer opgebouwde statische elektriciteit trekt als een magneet stof en vuil aan. Stof kan ernstige gevolgen hebben voor de werking van de PC. Zich in ventilatoren ophopend stof zorgt er namelijk voor dat de betreffende onderdelen niet goed meer worden gekoeld en uiteindelijk defect kunnen raken. Bovendien kan stof als stroomgeleider werken en zo ongewild twee punten op een printplaat met elkaar verbinden, met kortsluiting als gevolg.

Vandaar dat het noodzakelijk is een computer periodiek, wij adviseren eens per jaar, maar maximaal eens per 2 jaar te laten schoonmaken van binnen. Wij verwijderen dan stof en vuil van de bewegende delen (koeling) en printplaten, zodat uw computer optimaal blijft functioneren. Indien uw computer steeds meer lawaai begint te maken en af en toe klinkt als een opstijgend vliegtuig dan is het hoogste tijd voor een reinigingsbeurt. Door de vervuiling in de computer raakt de computer steeds sneller oververhit waardoor de processor minder goed functioneert en zelfs blijvende schade kan oplopen.

Als wij uw PC of notebook voor u schoonmaken controleren we direct even of alles in de computer nog goed op zijn plek zit en of de ventilatoren die de interne temperatuur reguleren nog voldoende functioneren.

Gratis Upgrade advies

Kom nu met uw PC of notebook naar Relies Computers voor een GRATIS upgradeadvies! Onze technische dienst medewerker inventariseert samen met u welke hardware en software onderdelen aan uw PC of notebook ge-upgrade kunnen worden. Dit alles rekening houdend met uw wensen en dagelijks gebruik van uw PC of notebook.
De voordelen op een rij:

  • Zonder afspraak kunt u terecht in 1 van onze winkels!
  • Professioneel advies afgestemd op uw wensen!
  • Geheel vrijblijvend, duidelijk inzicht in de mogelijkheden!
  • Heldere prijsopgave van alle afzonderlijke mogelijkheden?
  • Geheel GRATIS en zonder verplichtingen.

Volledige diagnose

Vooraf een duidelijke prijs, geen verrassingen!
Indien we na overleg met u bepaalde zaken echt voor u gaan testen en analyseren, dan spreken we over onderzoekskosten. Hiervoor nemen we uw PC minimaal een halfuur gericht op onze testbank en in veel gevallen draaien we testen/diagnoses die tot wel enkele uren in beslag nemen.

De kosten voor een reparatie- of upgrade zijn uiteindelijk afhankelijk van de werkelijke problemen met uw computer en uw eigen wensen. Voor onze werkzaamheden en vakkennis rekenen wij een all-in tarief van slechts 17,50 EUR (inclusief BTW) per kwartier. Wij geven van te voren een duidelijke inschatting van de tijd die we nodig denken te hebben en nemen met u door welke eventuele vervangende onderdelen we kunnen installeren en hoeveel die kosten. We beschouwen de afgegeven inschatting van de benodigde reparatietijd altijd als maximum. Mochten we rare dingen tegenkomen of vermoeden dat we het niet binnen de afgegeven indicatie kunnen oplossen overleggen direct met u voordat we extra kosten maken. Wij zorgen ervoor dat u nooit voor onaangename verassingen komt te staan.

 

 

 

Volg ons op Facebook